Fri frakt över 1499:- / Snabb leverans

 - UPPLEVELSER IFRÅN JONSERED -

Vår HUB i Jonsered är mycket mer än en samlingspunkt. Härifrån är det perfekt att utgå ifrån om du vill ha ett minne för livet! 

Upplevelser | En dag i skogen | MTB 

Parkeringarna ekar tomma, men snart är den full med bilar som ser ut som servicebilar i Tour de France, takräcken i överflöd och cykelhållare som sticker ut flera meter bakåt. Man kan nästan ta på känslorna. Förväntningarna är skyhöga!

Idag är dagen då gänget kör heldag i skogen. Ni har tänkt er att starta vid Kantvind HUB för en go kopp kaffe och kanske något gott bakverk från våra grannar OneCake.

Mountainbikerundan går på delar av Bohusleden, Vildmarksleden och Gotaleden. En tur som avslutas med afterbike och även middag på restaurang Popples, som ligger ett stenkast ifrån Kantvind HUB.

Efter en slitsam men ack så trevlig tur är ni tillbaka i Jonsereds Fabriker. Där spolar ni av hojarna och ser till att dem är i trim innan ni låser fast dem på bilarna igen.

Efter en dusch och uppfräschning jämför ni strava segmenten, var det någon som tog QOM:et vid Kåsjön?

Ni sitter och chillar i våra soffor, snackar gött snack, kikar lite på sändningen på Eurosport med Vacchi och Adamssons välkända röster som kommentatorer.

Ni avslutar med att tacka för besöket för att sedan dra vidare mot restaurangen och en go middag.

Några dricker alkoholfritt och kör hem senare under kvällen, några andra vill festa vidare och tar pendeln in till Göteborgs City (ca 12min).

Bilarna står säkert bevakade av Securitas under natten.

En sådan där dag som man kommer att minnas länge och definitivt göra om! 

Upplevelser | En dag med grus och backar | Gravel

Hela cykelklubben ska köra tre dagars träningsläger med utgångspunkt Kantvind HUB.

Fredag eftermiddag kör vi en Gravel rundan, på lördagens morgon väntar en riktigt lång landsvägsrunda för att på söndagen avsluta med en skön mountainbiketur.

Utanför huben står det tält uppställda för att skydda cyklisterna mot eventuellt regn, än så länge ser det lovande ut, men dem har varnat för lokala skurar. Några finjusterar sina cyklar, någon kolla rutten, några andra fyller på fickorna med energikakor och dryck från Umara.

Det osar nyrostat kaffe från det lokala rosteriet och det undgår ingen. Vår barista får jobba hårt för att hinna pumpa ut cappuccinos, lattes, espressos och cortados.

Med tanke på vädervarningarna passar någon på att utöka sin garderob med en funktionell cykelvindväst, cykeltröja, cykelregnjacka och cykelkeps.

Gravel rundan erbjuder många höjdmeter på sina dryga 90km. Vyerna är enastående med sjöutsikt, mörka skogar och några kortare stigpartier. Ca tid 3-4 timmar får man räkna med beroende på underlaget för dagen.

Väl tillbaka i Jonsered spolar ni av cyklarna och checkar in på hotellet Le Mat. Ni har verkligen haft en toppen cykeltur med motion och gemenskap. Ni tar med er massor av energi till morgondagens tur då det står landsvägsrunda på schemat. 

Upplevelser | En klassiker i Gbg | Landsväg

Solens strålar värmer redan när du varit ute och känt efter på balkongen, klockan är 06:00 en sommarmorgon och du har planerat att ta dig ut på en härlig landsvägsrunda.

Du har sett fram emot den här dagen ett tag och är lite uppspelt. Cykeln är i toppskick, för det har du sett till, du lägger ner många timmar på att tvätta, smörja och underhålla.

Kläderna ligger redo på stolen, du packade i ordning ditt kit redan dagen innan. Vilken cykeltröja som matchar bäst till din racer är en viktig fråga, dina cykelbyxor är noga utvalda då du ska sitta många timmar på sadeln. Likaså har du matchat vattenflaskorna till dagens runda. Fickorna är fyllda med energibars från Umara, lite verktyg och ett förstärkningsplagg.

Nu är du redo och drar dig ut, idag väntar Nationaldagsrundan en klassiker i Göteborg. Dryga 10 mil med skarvning står på schemat.

Efter ca 20 minuter passerar du det pittoreska samhället Jonsered, där svänger du såklart in till oss på Kantvind huben för en dubbelespresso. En härligt aromrik kaffe från Gårdsrosteriet ifrån Huskvarna, lite gött tjöt med personalen om dagens runda och det fantastiska vädret och om att äntligen få köra kort-kort. Du träffar på några andra cyklister när du rullar ut, ni hinner växla några snabba ord om att se upp för potthållen strax söder om sjön Aspen.

Nu börjar din runda på riktigt, böljande landsväg förbi några anrika herrgårdar i en härlig miljö mellan sjön och bokskog

Framför dig har du några vackra, stillsamma vägar, men först några kilometer genom Lerum.

Någon mil senare får du ta dig uppför några krävande backar, bland annat 11% an i Edsås. Nu är du nära turens högsta punkt och där vänder även rutten tillbaka in mot stan. Nu rullar det på och du njuter fullt ut, du har precis fyllt på med lite energi och är nu nere i bocken och susar nedför i 55km/h (minst).

Du matar på och utnyttjar ditt slätdrag, mot slutet av rundan väntar några tuffa stigningar så spar på lite energi, men när du väl bemästrat dem kan du lugnt och sansat rulla in i Jonsered igen.

Där tar du vägen inom huben igen och återställer nivåerna med en Carlsberg alkoholfri och lyckligtvis träffar du några likasinnade och ni snackar allmänt gott snack om livet och vem som har bäst cykelbränna.

Du har nu en dag du kommer minns för resten av ditt liv!